
Prawdopodobnie tak znaczący wzrost zainteresowania „kuchniami świata” nie zostałby odnotowany, gdyby w pewnym momencie nie pojawiła się moda na to, co obce, egzotyczne i odległe kulturowo. Pewien
Tendencja wzrostowa
Prawdopodobnie tak znaczący wzrost zainteresowania „kuchniami świata” nie zostałby odnotowany, gdyby w pewnym momencie nie pojawiła się moda na to, co obce, egzotyczne i odległe kulturowo. Pewien
Mleko powinno zajmować w naszej diecie istotną pozycję. Chodzi zarówno o biały płyn w czystej postaci, jak też wszelkiego rodzaju przetwory powstające na jego bazie. Z mleka produkuje się chociażby
Osoby, które kupują w sklepach, przyglądają się im z coraz większą uwagą. Producenci bowiem lubią przed nami różne rzeczy ukrywać, a także stosować rozwiązania,
Owoce cytrusowe należą do najbardziej cenionych ze względu na smak. Są orzeźwiające, można z nich produkować pyszne soki. Kto nie lubi soku pomarańczowego? Trudno znaleźć takie osoby. Cytrusy
Jednym z najlepszych i najprzyjemniejszych sposobów na kulinarne edukowanie się jest udział we wszelkiego rodzaju degustacjach. Często są one połączone z warsztatami kulinarnymi, choć nie jest to powszechną
O potrawach afrykańskich niezbyt wiele się słyszy. Kto by powiedział, że mieszkańcy RPA zajadają się budyniem? Otóż, na terenach południowej Afryki bardzo popularnym