Pudding z RPA

O potrawach afrykańskich niezbyt wiele się słyszy. Kto by powiedział, że mieszkańcy RPA zajadają się budyniem? Otóż, na terenach południowej Afryki bardzo popularnym i smacznym deserem jest Malva Pudding.
Przeczytaj również: W dobrej wodzie zdrowy duch
Można na niego natrafić w menu niemal każdej restauracji znajdującej się w RPA. Główne składniki Malva Pudding to cukier, mąka, soda oczyszczona, masło, ocet, mleko, jaja i dżem morelowy.
Przeczytaj również: Uboga kolacja
Podlegają one procesom ubijania, miksowania oraz pieczenia. W towarzystwie puddingu serwowany jest również specjalny sos sporządzany na bazie śmietanki, masła, cukru białego oraz waniliowego oraz wody.
Przeczytaj również: Dieta cud
Jest on pyszny, choć dosyć kaloryczny. W niektórych regionach RPA dodaje się do Malva Pudding także takie dodatki imbir, bądź alkohol – najczęściej jest to brandy.
Deser podaje się na ciepło wraz z gałką lodów. Sama nazwa tego deseru pochodzi natomiast od nazwy wina posiadającego swoje korzenie na Maderze.
Smak puddingu poza tym, że jest uwielbiany przez Afrykanów, to zrobił także prawdziwą furorę wśród wielu Amerykanów.